Derfor skal du lave backup

Derfor skal du lave backup

Det er gået fint indtil videre – jeg har aldrig mistet noget data på min computer, så det kommer jeg nok heller ikke til, tænker du måske. Og det har du måske ret i. Men det kan også sagtens være, at din computer og det data du har liggende, af den ene eller anden årsag bliver slettet. Og så er det altså ærgerligt at stå uden en sikkerhedskopi, som ellers let kunne være blevet lavet med et bacup-program som for eksempel Office 365 backup eller noget tilsvarende.

 

Hvad er backup egentlig for noget?

Sikkerhedskopiering og backup af computeren betyder ganske enkelt, at der bliver lavet en kopi af de filer og data, der ligger på din computer. Det kan være dine sjove, søde og mindeværdige personlige videoer, dine billeder fra ferien på Kreta og fra jeres bryllupsrejse. Det kan være dine musikindspilninger eller de mange dokumenter, du har siddet og arbejdet på i timevis.

Med en backup-løsning bliver filer og data som dette kopieret over på en anden enhed, sådan så du altid har en ekstra kopi liggende, hvis uheldet skulle være ude og indhold på din computer blev slettet – for eksempel ved at du selv kom til at smide en vigtig fil i papirkurven og først opdagede det efter 30 dage, når filen for altid var fjernet fra papirkurven. Eller fordi du i et travlt og uopmærksom øjeblik kom til at overskrive en anden fil, som du derefter ikke kunne genskabe. Eller fordi du er blevet ramt af en malware, som har slettet eller ødelagt dine filer og data.

 

I sikkerhed et andet sted

Men når du sikkerhedskopierer, bliver filer og data fra din pc løbende kopieret over på en anden enhed, hvor det ligger trygt og godt.

Der er forskellige måder, du kan sikkerhedskopiere på. Du kan benytte en cloud-løsning, hvor indholdet på din computer bliver gemt i skyen. Du kan også benytte en ekstern harddisk, hvor du selv løbende lægger de filer og data over, som du har brug for at sikkerhedskopiere. Eller du kan sikkerhedskopiere over på en anden computer.

 

Er det alle, der bør tage backup?

Kort sagt, ja, det det er relevant for alle at tage backup. Hvis du stort set ikke har noget indhold liggende på din computer, er det selvfølgelig ikke nær så vigtigt som hvis du har dine arbejdsdokumenter og alle dine mest elskede billeder liggende. Men generelt er det relevant for alle at lave backup. 

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Anker C.

  Heey Hhadvokater.dk Kan i ikke opsætte et nyhedsbrev så man lettere kan finde nyheder?
  Fortsat god dag. Anker C.

 2. Erik Q.

  Hhadvokater.dk – Hawdy, Jeg undrer mig lidt over titlen, men ellers god læsning! 🙂
  Kærligst, Erik Q.

 3. Frederik G. H

  hej, Hhadvokater.dk
  Skarpt 🙂
  Rigtig god aften. Frederik G. H

Skriv et svar