Hvad er forskellen egentlig på terapi og parterapi?

Hvad er forskellen egentlig på terapi og parterapi?

Ordet terapi kan have mange meninger og kan derfor også klinge forskelligt i folks ører. Endnu mere forvirrende kan det blive når ordet ‘par’ sættes foran, for hvad betyder parterapi egentligt? Og hvad er forskellen på terapi og parterapi egentligt? Hos Korsaa tilbyder vi begge muligheder, og vi kender derfor godt til forskellen, men vi ved også, at der er overlap. Du kan nemlig ikke fokusere som et par hvis du ikke også kan fokusere på dig selv, og derfor går det ene med det andet. Du kan læse mere på vores hjemmeside om terapi og parterapi eller du kan læse med her, hvor vi giver dig et kort indblik i hvad disse to begreber betyder, og hvad forskellen egentlig er. 

Terapi – fokus på din egen mentale sundhed

Terapi er en særlig måde at få styr på din mentale sundhed ved tale sessioner, hvor du terapeut hjælper dig med at få samlet op på det kaos, du oplever mentalt, så du kan få skabt mere klarhed i dit hoved, og dermed også i din hverdag. Det er er godt redskab til at få skabt fornyet glæde og mening med tilværelsen, så du kan få åbnet op for det sædvanlige dagligdags trommerum og i stedet få nye øjne på din egen tilværelse. Dette kan give dig godt styrke til at ændre aspekter i dit liv, så du kan større glæde og overskud med dig selv, hvilket alt sammen starter med din mentale sundhed. 

Parterapi – fokus på dig selv og hinanden

Parterapi er et forløb som du tilgår med din livspartner, hvor i sammen kan arbejde på jeres forhold. Der er særlig fokus på at skabe klarhed for jer begge, så i kan åbne op for jeres problemer og arbejde med dem sammen på en konstruktiv måde. Men der er samtidig også fokus på redskaber for jer som individer, da personlig udvikling er en del af at udvikle jer sammen som par. Derfor har i også individuelle samtaler, som sammen med jeres par samtaler giver jer gode redskaber til sammen at fokusere på jer hver især, og dermed også fokusere på hinanden sammen. 

Så hvad er forskellen?

Den største forskel er at terapi er for alle, hvorimod parterapi er for par. Derfor er parterapi lavet som en process for to personer, der kan arbejde sammen, men kravende og tilstandene er de samme som terapi for enkelte personer, da det er vigtigt at inkludere personlig udvikling. 

Skriv et svar