Hvad er mindfulness og hvad består det i?

Hvad er mindfulness og hvad består det i?

Du har måske hørt om mindfulness før, måske har du endda været så heldig allerede at have stiftet bekendskab med fænoment. Dog sidder der stadig nogle, som endnu ikke har stiftet bekendtskab til den populære og relativt nye behandlingsmetode. Denne artikel vil søge at give et indblik i, hvad mindfulness handler om og hvad fordelene kan være ved at udøve mindfulness. For mere omkring mindfulness, læs her livsbevidsthed.dk

Hvad er mindfulness?
Det ligger måske i ordet ”mind” og ”fulness”, men ikke desto minder handler mindfulness om at blive i ét med din sind, tanker og måden hvorpå du anskuer dit liv og omgivelserne omkring dig på. Mindfulness handler om at være god og venlig mod dig selv og give slip på alle ens utålmodige tanker og indebrændende rastløshed. Vi er ofte styret af vores tanker og er som regel langt længere foran i vores hoved, end hvad der er tilfældet med nuet. Mindfulness er dermed rigtig god for dig, som vil praktisere det at være til stede i nuet og være i stand til at nyde omgivelserne omkring dig, som de er i det øjeblik, du befinder dig i det. 

Mindfulness har sin oprindelse i buddhismen. Ifølge denne tro, bunder jagten på menneskets lykke i at forsøge at undgå al smerte, frustration, lidelse, angst og depression her i livet. Vi som menensker føler smerte, når vi mister noget, men vi må i sande indse, at intet varer ved. Alle mennesker blive sygt, forfalder og dør med tiden. Det at blive ældre er en proces, som ingen kan undgå. Vores tanker flyver rundt i disse bekymringer og på en eller andet måde får vi mennesker narret os til og tro på, at livet sker et helt andet sted og bedre sted, end der hvor vi er lige nu.

Opmærksomhed, meditation og nuet 
En af grundelementerne i mindfulness er træning med at arbejde med ens opmærksomhed. Ens opmærksomhed på ens omgivelser, tanker og det man føler psykisk og fysisk. Det handler om at være opmærksom på én selv og verden omkring én. Dette kan eksempelvis gøres via meditation, hvor man træner ens koncentration og på den måde opdager, at man som menneske ofte koncentrere sig om alle mulige andre ting, end det der rent faktisk betyder noget. Meditation betyder nemlig, at man bevidst koncentrere sig. Det at meditere stammer primært fra Indien, men er noget der udøves i mange forskellige kulturer. 

For mere om mindfulness, læs her livsbevidsthed.dk

Skriv et svar